Meget kan ændre sig på fem minutter

Jeg holder mig helst fra politiske debatter. Jeg følger ikke godt nok med, og jeg kan ikke debattere ordentligt, når jeg kun kender en side af historien.

Det gælder de fleste historier i mit liv.

Jeg er håbløst uvidende.

Og jeg misunder ikke politikerne deres job. Jeg ville ikke gøre det, om de så lovede mig guld og grønne skove, eller hvad de nu engang får i løn, vores repræsentanter.

Men jeg tillader mig alligevel at undre mig, når jeg som i dag  støder på en artikel som denne. En artikel, der varsler en kommende besparelse på børne- og ungeområdet i København på intet mindre end en milliard kroner. Det, der angiveligt svarer til lukning af 90-120 institutioner eller 9-12 skoler, eller nedlæggelse af 8 lærerstillinger på hver af kommunens 60 skoler. En artikel, hvor en repræsentant for børne- og ungeudvalget skriver, at det kan kan komme til at gå ud over normeringen – i en kommune, hvor min lokale skole netop har udtalt, at de tillader klasser på 30 elever.

Det får mig til at tænke på det her indlæg.

Nu er jeg ingen politiker.

Og jeg er noget så uvidende.

Jeg ved ikke, hvor pengene skal komme fra, måske lige bort set fra de dér guld og grønne skove.

Men jeg kan simpelthen ikke lade være med at undres.

For hvis fremtiden for Københavns børn er maxiklasser med flere end 30 børn, få lærere, få pædagoger og få sundhedsplejersker, kan jeg ikke længere lege med.

Før jeg læste denne artikel havde min mand og jeg besluttet, at når det endelige valg skulle træffes hvad angår vores drenges skolegang, stod det mellem vores lokale folkeskole og en lille privatskole.

Meget kan ændre sig på fem minutter.

Desværre.

 

2 kommentarer til “Meget kan ændre sig på fem minutter”

  1. Jeg kan godt forstå din bekymring og dine tanker! Jeg har selv tre børn på privatskole, og det var faktisk en ren tilfældighed at vi valgte den løsning men vi har aldrig fortrudt. Vi er fri for at bekymre os omkring både nedskæringer og skolereformer… I de små årgange har der været 20 elever i hver klasse med fokus på den enkelte elev hvilket har betydet, at de hurtig har opdaget for eksempel ekstra brug for læsehjælp. Så hvis I har mulighed for at vælge den mulighed (er godt klar over at det ikke kan lade sig gøre for alle) forstår jeg at I overvejer det. Jeg ser det som en investering.

  2. Mine børn går på privatskole, netop pga. en sparerunde her i kommunen. Jeg synes det er umådelig trist, for resultatet bliver at ‘vi ressourcestærke’ forældre vælger folkeskolen fra. Kh. Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *